Hoe lekker is het om zondag 's morgens gewoon je eigen bolletjes uit de oven te toveren? (of welke andere dag dan ook) voor bij het ontbijt/brunch/lunch? Echt zó lekker, echt er kan geen ander bolletje tegenop!
Bron foto: Stylish Cuisine |
Kijk dan toch naar deze fluffy bolletjes, hmmm, daar wil je toch zo induiken??? Ok, geef toe, ik wil dat....
Bron foto: Orlandpark Bakery |
Ingrediënten voor ca. 12 bollen:
- 480 gr. Bloem;
- 65 gr. Suiker;
- 7 gr. Zout;
- 240 ml. Lauw warme melk;
- 80 gr. Sla-olie;
- 2 Eitjes;
- 7 gr. Gist (1 zakje instant).
- Maak van dit alles een mooi deegje en laat dit ca. 1 uur rijzen (langer is beter).
- Verdeel het deeg in 12 stukjes en draai er mooie bollen van.
- Leg ze op een bakplaat en laat ze wederom een uur rijzen.
- Bak de bolletjes af op 190°C in een voorverwarmde oven in ca. 25 minuten!
Eet Smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten