woensdag 18 september 2013

Hartige muffins met spinazie en ricotta!

Deze ove(n)rheerlijke hartige muffins recept, moest ik gewoon met jullie delen!

Jeetje wat zijn deze lekker zeg! Koud als borrelhap(je) of bij het warm eten met bijv. oven frites, of ovenkroketjes en een stukje vlees! Echt een aanrader!



Wat heb je nodig?

Ingrediƫnten:

-1 el. Olijfolie;
-150 gr. Jonge bladspinazie;
-400 gr. Ricotta;
-100 gr. Feta (verkruimeld);
-50 gr. Parmezaanse Kaas (geraspt);
-8 Eieren (losgeklopt);
-4 Lente uitjes (fijngesneden);
-1 Chilipepertje zonder zaadjes;
-1 tl. Oregano;
-1 tl. Paprikapoeder;

-Muffinvorm voor 12 stuks en als je het leuk vind cupcake papiertjes.

Vervolgens...

1. Verwarm je de oven voor op 180°C. Vet je de holtes van de muffintray in maar wanneer je papiertjes om je muffin wilt hoeft dat natuurlijk niet, doe dan 12 cupcake papiertjes in de tray.
2. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, roerbak je de spinazie totdat deze
is geslonken. Wanneer de spinazie volledig is geslonken zet je het vuur uit en de pan eventjes aan de kant.
3. Meng de ricotta, de feta, de Parmezaanse kaas en de eieren in een grote kom los tot een egale massa, voeg de lente ui, chilipepertje, paprikapoeder en de oregano toe en breng op smaak met wat peper en zout.
4. Haal de spinazie uit de koekenpan en snijd deze fijn op een snijplank, voeg vervolgens toe aan je mengsel met ricotta, ei etc.
5. Verdeel de massa over de muffintray met bijv. een ijsschep dat vind ik zelf makkelijk maar met een lepel kan ook!
6. Zet de muffintray ca. 20 min. in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn, de tijden verschillen per oven, ik heb de laatste keer 35 min. aangehouden omdat ik de mengsel van tevoren had bereid en het een uurtje in de koelkast had gestaan! Check dit dus even.

Ik zou zeggen ben benieuwd naar jullie bevindingen, laat gerust commentaar achter of deel het recept!

Eet Smakelijk, liefs Veroon

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen