donderdag 23 oktober 2014

Home Made Babi Pangang, lekkerder dan de chinees!

Ja dat durf ik wel te stellen, dat dit lekkerder is dan bij de Chinees weg.
Misschien omdat het ook een enorm fijn gevoel geeft dat je dit zelf gewoon maken kunt!

Bron foto: freshone.eu



Je draait dit receptje binnen een half uur op tafel, het enige nadeel is dat je wél je vlees minimaal 4 uur moet laten marineren, maar als dat eenmaal gedaan is, appeltje eitje...of in dit geval, atjar ananasje!



Ingrediënten: (6-8 personen)

Voor de vlees en marinade:
  • 4 Flinke varkenslappen;
  • 1 Kleine ui gesnipperd;
  • 2 Tenen knoflook, fijn gesneden;
  • 3 tl. Gemberpoeder;
  • 2 el. Neutrale olie, zonnebloem of arachide;
  • 5 el. Ketjap Manis;
  • Sap van een halve citroen.
Voor de saus:

  • 4 dl. Water;
  • 1 tl. Sambal;
  • Sap van een halve citroen;
  • 1 Blikje tomatenpurree;
  • 4 el. Bruine Basterdsuiker;
  • 2 el. Gember Siroop;
  • 5 el. Ketchup;
  • Maizena.
Extra:

  • Grote pot atjar;
  • 2 Schijven ananas uit blik;
  • Kroepoek of Casave.
Zo gaan we te werk:

  1. Meng je ingrediënten voor de marinade samen met het vlees. Wrijf de marinade goed in het vlees. Laat vervolgens afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast staan!
  2. Laat je vlees vervolgens op kamertemperatuur komen. Stoof je vlees in een koekenpan op laag vuur bijna gaar. Dit zal zo'n 4-5 min. duren afhankelijk van de grote van je varkenslappen.
  3. Verwarm je oventje voor op 225°C. Leg nu je lapjes vlees op een rooster of rek voor de oven. Ikzelf heb een rooster op pootjes en die plaatste ik op bakblik met wat alufolie zodat overtollige sappen op het alufolie viel. Het is de bedoeling dat het vlees op het rooster gaat....roosteren juist.
  4. Braad je vlees in ca. 10-15 min. gaar. Totdat de bovenkant mooi bruin is.
  5. Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus, (behalve de maizena) en laat enkele minuten zachtjes pruttelen.
  6. Maak een papje van wat maizena met een el. water en voeg dit bij de saus, herhaal indien nodig, je wilt een mooie stevige saus. Laat de saus nog enkele minuten doorkoken op laag vuur en blijf ondertussen steeds roeren.
  7. Laat vervolgens je atjar (zoveel als jij lekker vind) uitlekken in een zeef, leg dit op een mooie ovenschaal of serveer schaal. Snijd je plakken ananas in kleine blokjes en verdeel die erover.
  8. Snijd nu je vlees in mooie dunnen reepjes en verdeel over je atjar.
  9. Schenk je saus over het vlees en dan ben je klaar! Serveren maar!
Heerlijk met wat kroepoek en extra atjar en met witte of gele rijst!

- Eet Smakelijk -

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen