donderdag 31 oktober 2013

Foodblogswap - Bananencake!

In september heb ik me aangemeld op facebook bij een groep vóór en door foodbloggers, je kunt er informatie opdoen, ideetjes opdoen, vragen stellen en leuker, je opgeven voor een heuse swap van recepten onder de bloggers!

Daar moest ik meer van weten...
Het idee is, dat je een blog toegewezen krijgt en een maand de tijd krijgt om "iets" van deze foodblog te gaan koken of bakken.

Hoe leuk?

Ik móest mee doen dus trok ik me stoute schoenen aan of pantoffels dat weet ik niet meer en ik gaf me op voor Oktober.

Ik werd uitgeloot en moest gaan bakken van het blog van Maura, 23 jaar oud en écht ongelooflijk goed in fotograferen van eten! Jeetje wat een talent zég.... Jullie moeten écht haar blog gaan bekijken:



Na eerst van al haar foto's en schrijfstijl te hebben genoten, besloot ik iets te maken wat ik nog nooit eerder gemaakt had! Bananencake! Je kunt het originele recept hier vinden.


Jeetje wat is dit lekker zég, echt een aanrader, of het nu cake of brood is? Sommige noemen het cake sommigen brood, laat ik aan iemand anders over, ik neem nog een stuk! Mjam...


Ok, aan de slag! Zo maak je deze heerlijke broodcakebanenending!

Ingrediënten:


  • 250 gram tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje Kardemom en Speculaaskruiden
  • 100 gram zachte roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker (gewone suiker kan ook) ik deed half om half
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml crème fraiche
  • 25 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 2 bananen

Zo ga je te werk:

Maura geeft als tip om een stuk bakpapier te verfrommelen en in je cakeblik te doen, zodat je je cake na in de oven te hebben gestaan, makkelijk uit je cakeblik te kunnen halen! (ik was eigenwijs en heb mijn cakeblik alleen ingevet met wat olijfolie, epic fail! WEL bakpapier gebruiken!!!! Ik herhaal gebruik WEL bakpapier)...




Zeef de bloem in een kom en doe je bakpoeder, kaneel, kardemom, speculaaskruiden en een snufje zout erbij.

Meng de boter met je vanillesuiker en basterdsuiker tot het een egale massa is. Blijf mixen en voeg 1 voor 1 de eitjes toe. Voeg dan je crème fraiche en slagroom toe en meng tot een glad mengsel.

Meng je bloem én vloeibare massa tot een egaal beslagje.

Prak je banaantjes en schep deze door je cakebeslag.

Verdeel alles netjes in je cakevorm en bak je cake af in ca. 60-70 min. in een oven van 180ºC.

Controleer na een uur of je cake gaar is!

En dan mensen, eet smakelijk! Zó lekker!

Voor de gene die nieuwsgierig zijn wie van mijn blog moest koken, kan kijken op de blog van Rowena, van Kleurrijk Eten, haar blog en het recept dat ze van mijn blog maakte kun je hier vinden!

Tot de volgende swap! 
(vinden jullie het ook zó leuk?)

3 opmerkingen:

  1. Hoi Verona,

    Ik zie de post nu pas! Wat leuk zeg. Super lief wat je schrijft en wat een mooie complimenten. Ik ben blij dat het gesmaakt heeft. Haha aah een cakeblik invetten is dus geen succes?

    Groetjes, Maura

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey meid! Nou ik meende het allemaal hoor, heus echt ik sta gewoon te kwijlen bij je foto's, jeetje hoe doe je dat toch? En nee, alleen je cakeblik invetten geeft een hele grote brokkelzooi aan cake! Heb een helft er netjes uitgekregen de rest was 1 groot drama wat mijn kleintjes heerlijk vonden om met de handjes van te eten! hahaha

      Verwijderen
  2. Haha aaah, dat is dan wel weer een goede oplossing!

    Ah, dankjewel. Tja...geen idee. Het is niet dat ik iets speciaals doe ofzo. Fotografie is gewoon een hele grote hobby :)

    BeantwoordenVerwijderen