donderdag 3 oktober 2013

Meringuetaart met vanille-mascarpone en gemarineerd fruit.

Ow, ow, ow... wat een traktatie is deze taart toch! Echt een ongelooflijk lekkere taart! Weer eens wat anders als toetje of als verjaardags slagroom variant!

Bron foto: allerhande

Ingrediënten:

  • 1 Bak frambozen of zomerfruit (300 gr. vriezer);
  • 1 Fles mousserende rosé (bijv. Lindemans Bin 30 Sparkling Rosé);
  • 250 gr. Suiker;
  • 5 Eieren, gesplitst (alleen de eiwitten);
  • 2 Bakjes mascarpone (à 250 gr.);
  • 2 Zakjes vanillesuiker.
Mixer met gardes of keukenmachine, bakplaat bekleed met bakpapier!

  1. Schep het bevroren fruit met 50 ml. wijn en 50 gr. suiker om. Laat het fruit op kamertemperatuur ontdooien en marineren; schep het regelmatig om. Klop met de mixer of keukenmachine de eiwitten met een snufje zout tot stevige pieken. Voeg 200 gr. suiker in 2-3 porties toe en klop tot het eiwit glanst en helemaal stijf is; test dit door de kom op z'n kop te houden en het eiwit er niet uit valt!
  2. Verwarm de oven voor op 100°C. Teken op een vel bakpapier een grote circel van 24 cm. en een kleinere cirkel van 20 cm., knip ze uit. Schep het eiwit in de cirkels. Bak de meringues ca. 1,5 uur in de voorverwarmde oven. De buitenkant is nu krokant en de binnenkant zacht en taai. Zet de oven uit en laat de meringues in de oven, met de deur op een kier, afkoelen.
  3. Klop met de mixer de mascarpone met de vanillesuiker zacht en luchtig. Verdeel de vanillemascarpone over beide meringues. Leg de grote meringue op een schaal en verdeel er tweederde van het gemarineerde fruit over. Leg de kleine meringue erop en verdeel de rest van het fruit erover. Snij de taart aan tafel met een scherp mes in mooie punten en schenk de resterende rosé erbij! 
Tast Toe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten