donderdag 3 oktober 2013

Witte bollen/Kadetjes!

Dit is echt zo'n receptje, die MOET ik gewoon met jullie delen!

Hoe lekker is het om zondag 's morgens gewoon je eigen bolletjes uit de oven te toveren? (of welke andere dag dan ook) voor bij  het ontbijt/brunch/lunch? Echt zó lekker, echt er kan geen ander bolletje tegenop!

Bron foto:  Stylish Cuisine

Kijk dan toch naar deze fluffy bolletjes, hmmm, daar wil je toch zo induiken??? Ok, geef toe, ik wil dat....

Bron foto: Orlandpark Bakery
Echt alleen naar het kijken van de foto ruik ik ze gewoon al door het hele huis, whaaa fantastisch! Zeker een keer proberen allemaal!!!

Ingrediënten voor ca. 12 bollen:


  • 480 gr. Bloem;
  • 65 gr. Suiker;
  • 7 gr. Zout;
  • 240 ml. Lauw warme melk;
  • 80 gr. Sla-olie;
  • 2 Eitjes;
  • 7 gr. Gist (1 zakje instant).
  1. Maak van dit alles een mooi deegje en laat dit ca. 1 uur rijzen (langer is beter).
  2. Verdeel het deeg in 12 stukjes en draai er mooie bollen van.
  3. Leg ze op een bakplaat en laat ze wederom een uur rijzen.
  4. Bak de bolletjes af op 190°C in een voorverwarmde oven in ca. 25 minuten!
Eet Smakelijk


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen