vrijdag 3 januari 2014

1-uur Witte bolletjes/kadetjes

Onlangs zag ik dit receptje voorbij komen op pinterest en dat moest ik gewoon proberen en maken en proeven en beleven...


Bron pinterest
Ik kon het moeilijk geloven, in 1 uur ovenheerlijke eigengemaakt witte bolletjes, maar het is écht... Binnen een uur zaten we hier in huize Eekma te smullen van dit overheerlijke fluffy bolletje, heerlijk warm nog met wat boter en kaas...hmmmm, owwwww ik zeg het vaker, maar écht gewoon maken!!!

Ingrediënten:


  • 1 tl. Zout;
  • 240 ml. Lauw-warm water (45°C);
  • 50 gr. Suiker;
  • 80 ml. Zonnebloemolie;
  • 2 el. Gist;
  • 1 Losgeklopt ei;
  • 400 gr. Bloem.
  1. In de kom van je mixer, meng tesamen je warm water, suiker, olie en gist. Laat dit net zo lang staan tot je gist gaat schuimen.
  2. Voeg je zout en ei toe aan je mengsel.
  3. Beetje bij beetje je bloem toevoegen. Het is een plakkerig deegje, maar voeg zoveel bloem toe zodat er er mee te werken valt. Laat dit deegje afgedekt 10 min. rusten.
  4. Vet een bakplaat in of leg een vel bakpapier op je bakplaat. Verwarm intussen je oven voor op 190°C.
  5. Maak ca. 16 bollen en leg ze op de bakplaat, laat ze nog wel ca. 20 min. rusten.
  6. Bak je bolletjes goudbruin in 10 min. (dit verschilt per oven, check na 10 min. of ze je zo bevallen).
Zo ik duik de keuken weer in, want echt zó makkelijk en zó lekker receptje, schreeuwt erom om gemaakt te worden, dus als jullie me missen???

- Bon apetit -

1 opmerking: