vrijdag 10 januari 2014

Mexicaanse ovenschotel met rijst én tortillachips!

Dit is zo'n receptje wat je wekelijks op tafel kunt zetten en wat niet vlug verveeld!

Ik ben gék op supersnelle ovenschotels die wél lekker zijn, op zijn minst verantwoord en anders? 

De kinderen vinden het ook heerlijk en vinden het ook prachtig om mee te helpen.

Je kunt ook heel makkelijk varieren door ipv gehakt, in stukken gesneden kipfilet toe te voegen! Ook heerlijk!


Bron foto: Lekker en simpel
Wat heb je nodig voor deze mexicaanse feestje?


  • 500 gr. H.o.H. gehakt;
  • 250 gr. Champignons in plakjes;
  • 1 Blikje Mais;
  • 1 Rode paprika in stukken;
  • 3 Teentjes knoflook in dunne plakjes;
  • 1 Ui gesnipperd;
  • 1 Rood pepertje gesnipperd;
  • 300 gr. Gele rijst óf witte rijst met kurkuma ;-)
  • Zak tortillachips;
  • Zakje mexicaanse kruiden (fajitamix, burrito of enchilada);
  • Zakje geraspte belegen kaas;
  • Dosis enthousiasme.
Hoe te werk?

  1. Rul je gehakt met wat olijfolie in een pan.
  2. Voeg je ui, peper en knoflook toe en sauté deze.
  3. Voeg ook je champignons toe en als deze gekleurd zijn je mais en rode peper.
  4. Kook ondertussen je rijst volgens instructies.
  5. Wanneer je rijst gaar en klaar is en je gehakt/groentemengsel ook, mix dan je mexicaanse kruiden door je gehakt/groentemengsel met wat water (staat op zakje hoeveel) voeg zout en peper naar smaak toe, proef dus even, vaak voeg ik nog wat druppen tabasco toe, maar dat is ieder zijn eigen.
  6. Meng alles goed door elkaar en doe dit in een licht ingevette ovenschaal.
  7. Stop her en der mooi verspreid wat tortillachips toe ik bestrooi deze altijd licht met wat olijfolie met cayennepeper en daaroverheen je kaas.
  8. Verwarm je oven voor op 190°C en plaats je ovenschotel zolang in de oven totdat je kaas is gesmolten!
 - En dan FEESTJE!!!! Eet smakelijk! -

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen