vrijdag 24 januari 2014

Tikka Masala!

Op het moment ben ik helemaal into films met eten, you tube filmpjes omtrent eten, uiteraard 24 kitchen en kookboeken! Geweldig vind ik het om een "schat" in de bibliotheek te vinden, receptjes te proberen, languit met een kop thee voor 24 kitchen, of net zo leuk op you tube zoeken en een schat aan informatie vinden echt onwijs leuk.

Delen jullie ook zo'n zelfde tik? Laat het a.u.b. in de comments achter!

Het is zelfs zó erg, dat mijn bijna 6 jarige zoontje geen Disney Channel wil kijken maar met enige regelmaat om Rudulph van (de Bakery en, en juist ja 24 kitchen)...

Op 1 van mijn middagjes bekeek ik het programma van Heston Blumenthal, met "In search of perfection" en daar maakte hij Tikka Masala wat meteen inspiratie was voor mij, dát moesten we spoedig ook hier in huis weer eens serveren en dan niet uit een doosje van Knorr, maar helemaal "zelluf gemaakt".... Dat gezegd hebbende was Veroon natuurlijk na 3 dagen dat recept alweer vergeten, sta je dan bij de Albert Heijn... Dus toen heb ik vlug een recept opgezocht op google en her en der wat aangepast. Ter plekke in de appie, met mega mindy traag internet, toch fijn zo'n smartphone!

Ow ow, wat vind ik dat toch geweldig leuk koken! Niets geen pakje, maar met verse "eigen" ingrediënten aan de slag!


Bron foto: trialx
 Ingrediënten:



  • 700 gr. Kipfilet in blokjes;
Voor de marinade:
  • 250 ml. Volle Yoghurt;
  • Sap van 1 limoen;
  • 1 el. Gehakte koriander;
  • 4 tl. Knoflook/Gember pasta;
  • 2 tl. Chilipoeder;
  • 1 tl. Zout;
  • ½ tl. Kurkuma
Voor de masala saus:
  • 4 Tomaten in blokjes;
  • 1 Gesneden ui;
  • 2½ cm. Gember gesneden;
  • 3 Teentjes knoflook geperst;
  • 3 Chilipepers gesneden;
  • 2 el. Bruine Suiker;
  • 1 el. Tomatenpuree;
  • 2 tl. Garam Masala;
  • 1 tl. Kurkuma;
  • ½ tl. Chilipoeder;
  • Olijfolie;
  • 4 el. Kookroom;
  • Beker doperwten.
Bereidingswijze:

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade en leg hierin je kip poulet en laat dit minimaal 1 uur staan, het liefst een nacht!
  2. In een koekenpan met wat olijfolie je kipfilet blokjes mooi bakken, zo'n 15/20 min. steeds wat lekkere marinade toevoegen totdat deze op is! Als je kip klaar is, zet het dan eventjes aan de kant.
  3. Pak een nieuwe koekenpan met wat olijfolie en bak hierin ca. 5 min. je ui. 
  4. Voeg je gember en knoflook toe en bak ca. 2 min.
  5. Voeg je kruiden toe en bak voor ca. 30 sec goed door. Voeg dan de overige ingredienten toe. (m.u.v. room, doperwten en je kip) doe de deksel op de pan en laat ca. 20 min. op laag vuur pruttelen.
  6. In een blender je saus mooi egaal blenden.
  7. Terug in een ruime pan en spatel je kip, room en doperwten toe, breng terug aan de kook voor zo'n 5 min.
  8. Serveer met gele/kruiden/notenrijst.
- Eet smakelijk - 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen