dinsdag 25 maart 2014

Foodblogswap Maart - Kroket Snack!!!

Voor de maand maart, mocht ik gaan koken van het geweldige blog van Martine van Duizend en 1 dag, wat een geweldige blog, heb echt tijden lopen kijken naar wat ik toch zou gaan maken? Want ik vond alles er lekker uitzien, écht!

Uiteindelijk gingen de kinderen zich er ook mee bemoeien, ze wouden ook zo graag eens mee beslissen wat er gebakken/gekookt ging worden, tja...daar ben je moeder voor toch? Dus ok, met zijn 4-en achter de laptop, dit was leuk en vast super lekker en dit leek zo vrolijk, voorjaarsachtig en lekker, maar uiteindelijk hebben we een variant gemaakt op dit recept....

De Snack Kroket!!!

 Eigenlijk is het een kroketbroodje, maar bij gebrek aan kroketten, hebben we bitterballen gekozen.De kinderen vonden het geweldig om te maken! De 1 maakte envelopjes, de ander vouwde punten naar elkaar toe, maar het resultaat was echt héérlijk! Zelf maakte ik een variant met mosterd, super simpel, razendsnel en mega lekker! Win, win, win dus!!! Ideaal voor een verjaardag, zondagmiddag, lunch of gewoon zó op een zaterdagavond net als wij!

Wil je weten hoe je deze lekkere snack kroketjes kunt maken? Lees dan vlug verder...

Ingrediënten:

  • Pakje bladerdeeg; (ontdooit)
  • Doosje bitterballen (ik had extra grote bitterballen, die ook extra lekker waren ;-) ook ontdooit;
  • Mosterd naar smaak/keuze.
Hoe gaan we te werk?

Ik verdeelde een plakje bladerdeeg in 4-en, besmeerde die met grove mosterd en deed hier 4 bitterballen op. 

Vervolgens deed ik hier een plakje bladerdeeg overheen en maakte als het ware een bitterbal-ravioli. Met een mes verdeelde ik het vervolgens in 4-en, zodat ik 4 mooie pakketjes had.

Ook kun je je velletje bladerdeeg in 4-en verdelen, en hier een bitterbal opleggen en een ander in 4-en gedeelde velletje hieroverheen leggen, dan maak je ze per stuk zeg maar.

Of je vouwt net als mijn dochter een in 4 gedeelte plakje bladerdeeg met de punten naar elkaar toe...

Wanneer je bitterballen klaar zijn, leg je ze op een bakplaat met bakpapier. De kinderen maakte variaties zonder mosterd, maar doe wat jij lekker vind! Ketchup zou ook nog kunnen!!!


Bestrijk je kroket snackjes met een geklutst ei en doe ze voor 35 minuten in een oven die is voorverwarmd op 220ºC.

Ik hoop dat jullie het net zo leuk receptje vonden als wij. Inmiddels hebben de kinderen het bij opa en oma gemaakt en al paar keer thuis! Geloof mij, het is ook écht lekker!!! Gewoon maken, hup die keuken in! ;-) Uiteraard kun je variëren in bitterballen, bijv. kalfs, of rundvlees of in kroketten.... Maar doe 's gek ook frikandellen! Laat vooral weten wat jij gemaakt hebt, laat je inspireren en laat het me weten!

Geniet ervan!

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je je kinderen hebt laten kiezen en dat ze zo gemotiveerd aan de slag zijn gegaan! Dankjewel voor je enthousiaste post! Groetjes, Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel graag gedaan het is gewoon super leuk receptje!!!!

    BeantwoordenVerwijderen