vrijdag 27 juni 2014

Foodblog Swap - Pizza Rolls

Alweer een maand omgevlogen! Gewoon alweer de foodblog swap voor Juni! Waar blijft de tijd?

Deze maand mocht ik aan de slag van het GE-WEL-DIGE blog van Eslem van Mijn Mixed Kitchen jeetje wat heeft deze dame het mij moeilijk gemaakt zég om een keuze voor deze maand te maken.

Eerst zou ik voor de heerlijke loempia's gaan even later dacht ik, nee ik ga voor de triangel broodjes met deze salade, maar uiteindelijk toen ik later weer haar site aan het doorspitten was kwam ik dít artikel tegen voor Pizza Rolls, ik vond dit zó leuk idee, dit moest het worden, dit moest ik gewoon proberen, helemaal leuk ook om samen met de kids te doen, dus zo geschiedde...


Ik ben écht super slecht in foto's maken, maar eerlijk dit is zo'n vreselijk leuk receptje! Het doet een beetje denken aan onze all time verslaving de Cinnamon Rolls en dit is gewoon een pizza variant en het leuke is, je kunt eindeloos variëren! In een handomdraai heb je lekker hapklare/handklare pizza's, geweldig voor het avondeten op de bank of voor een verjaardag, picknick, diner in de tuin....

Wat heb je nodig voor deze lekkere pizza's?

Ingrediënten deeg:


  • 320 gr. Bloem;
  • 160 ml. Melk;
  • 70 gr. Roomboter (zacht);
  • 5 gr. Gist (instant);
  • 5 gr. Bakpoeder;
  • 5 gr. Zout;
  • 3 tl. Gedroogde Oregano;
  • 3 tl. Gedroogde Tijm (of andere gedroogde of verse Italiaanse kruiden die je lekker vind).
* Mocht je écht geen zin hebben om zelf een deegje te bereiden, of als je veel haast hebt met een verjaardag, dan kun je natuurlijk altijd uit de supermarkt kant en klare deeg halen met een sausje, dan hoef je alleen de vulling er nog op te doen, op te rollen, snijden en af te bakken.

** Natuurlijk kun je ook je eigen pizzadeeg receptje gebruiken! Of die van mij (die vind je hier), ik heb standaard een paar deegjes in de vriezer op voorraad, ik maak meestal voor een aantal pizza's tegelijk, gebruik 1 portie en de rest vries ik in, wat jou'n voorkeur heeft!

Voor de vulling:
  • 9/12 plakken Pepersalami of gewone Salami;
  • Zakje geraspte kaas;
  • 1 Bol Mozzarella;
  • 1 el. Tomatenpuree + 1 el. Ketchup + Gedroogde Oregano vormen de saus (of gebruik een eigen sausje voor op de pizza).
Bereidingswijze:

  1. Meng je bloem, gist en bakpoeder. Voeg vervolgens je melk en zachte boter toe. Meng alles goed door en voeg ook je oregano en evt. andere kruiden toe, vergeet je zout niet en mix goed door.
  2. Laat in een afgedekte kom ca. 1 uur rijzen, of totdat het in grote is verdubbeld.
  3. Zet ondertussen je vulling klaar zodat je zo van start kunt gaan met het vullen van je pizzarollen. Denk aan bijv. uitjes/champignons/paprika ik gebruikte voor nu alleen salami wat ik klaar legde, mozzarella wat ik in plakken sneed en een zakje geraspte kaas.
  4. Verwarm je oven voor op 200°C.
  5. Rol je deeg uit tot een nette rechthoek en bestrijk met je tomatensausje. (foto 1 hieronder) Leg nu je vulling op je deegje en rol dit strak op! (foto 2+3).
  6. Snijd in plakken en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  7. Bak je overheerlijke pizzarolls in ca. 25 lichtbruin en gaar!
Foto 1

Foto 2

Foto 3
Met dit receptje kun je zoals ik al eerder aangaf alle kanten eigenlijk op, vegetarische pizza's en met vlees of vis, alles kan, pas het receptje aan voor meer of minder rolls.

Bovenal heel veel plezier met het maken van deze versie van de pizza! Ontzettend leuk en Eslem bedankt voor het delen! Ik heb vol bewondering je site bekeken en kan je mededelen ik ga zéker vaker wat van je site maken, een aantal receptjes heb ik al in mijn hoofd zitten om binnenkort te proberen in de vakantie! Ga vooral zo door!


3 opmerkingen:

  1. Wat ontzettend leuk geschreven dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blijven die rolletjes gewoon mooi staan op de bakplaat? Ik denk dat ik ze liever oprol en in een muffinvorm doe, dan loopt ook de vulling niet uit.

    BeantwoordenVerwijderen