donderdag 7 augustus 2014

WARNING! Kaasbroodjes met romige vulling!

Een waarschuwing? Hoor ik jullie denken... Voor een kaasbroodje?

Ja een waarschuwing, want ik kan namelijk niet garanderen dat jullie je vingers NIET mee gaan opeten! Enige voorzichtigheid is dus geboden!!!


Dit is niet zomaar een kaasbroodje! Nee...

Het betreft hier zo'n kaasbroodje met zo'n zachte romige vulling, zo'n broodje die je bij lunchrooms in de Hema of la Place kunt vinden DIE kaasbroodjes, alleen dan zelfgemaakt thuis in een handomdraai!!!


Je hebt maar een handjevol ingrediënten nodig en je kunt gewoon thuis genieten van dit heerlijke broodje, ook super leuk om met de kinderen te maken.

Wat hebben we nodig?

  • Bladerdeeg (die met échte roomboter is het állerlekkerste, ik had die van de Lidl, op zich prima maar ze proeven toch méh :S daarbij kreeg je mega mindy kaasbroodjes van het bladerdeeg van de Lidl omdat dit langwerpige bladerdeeg plakjes zijn);
  • 60 gr. Roomboter;
  • 60 gr. Bloem;
  • 1 Ruime beker bouillon (250 ml. kokend water + 1 bouillonblokje ik had die van maggie en gebruikte 1 klein blokje doe wat jij lekker vind);
  • 55 ml. Witte Wijn, je kunt dit overslaan, maar het is écht een toevoeging en het alcohol verdampt en proef je niet terug gebruik dan wel meer bouillon;
  • 200 Gram Jonge Kaas 150 gram voor de vulling en 50 gram voor topping.
  • 1 Ei geklutst met een scheutje koffieroom;
  • Mespunt Mosterd;
  • Snuf chilivlokken;
  • Peper/Zout.
Zo maak je deze heerlijke broodjes:

  1. Ontdooi je bladerdeeg vellen voorzichtig op je aanrecht;
  2. In een steelpannetje op middelhoog vuur je boter langzaam smelten;
  3. Voeg hier je bloem aan toe, zodra je boter gesmolten is, met een houten lepel goed je bloem door je boter mengen, we maken nu een roux zet je vuur wat lager als het te hard gaat. Gaar de bloem zéker 2 á 3 minuten mee, de bloem moet wel gaar zijn.
  4. Voeg nu je wijn toe en roer totdat alles is opgenomen;
  5. Voeg nu je bouillon toe en wederom roeren tot alles is opgenomen;
  6. Voeg nu je kaas toe en wacht tot dit helemaal gesmolten is, breng nu op smaak met peper/zout, mespunt mosterd, chilivlokken.
  7. Op een bord of plaatje die je beetje nat maakt, je kaassaus gieten gelijkmatig verdelen en afdekken met een stukje plastic folie. Voor ca. 30 min. even in de koelkast zetten zodat we er straks rechte stukjes van kunnen snijden.
  8. Verwarm de oven voor op 200°C;
  9. Op de onderste helft van een plakje bladerdeeg leg je nu een plakje van je kaassaus wat nu "gezet" en afgekoeld is, dit hoeft echt niet in en in koud te zijn, we warmen het toch weer op in de oven, het gaat erom dat je rechte repen kunt snijden zo groot als je bladerdeeg.
  10. Vouw je bladerdeeg dubbel en met een vork ga je rondom, zodat het bladerdeeg goed sluit en omdat dat gewoon mooier staat ;) (zie foto);
  11. Bestrijk je broodjes met ei/koffieroom mengsel en strooi je overgebleven kaas eroverheen.
  12. Bak je kaasbroodjes in ca. 25 min. goudbruin af. Houd het gewoon in de gaten!En dan?

Vooral je vingers niet branden...
Genieten...
En je verbazen dat je dit gewoon uit je eigen keukentje hebt getoverd!Ik weet wel wie de show steelt op een eerstvolgende verjaardag met hapjes of bij een gelegenheid met snacks!!!!

- Eet Smakelijk -

1 opmerking:

  1. Hah, precies hier naar opzoek. Zal dit zeker een keer doen. Wanneer ik mijn eigen bladerdeeg leer maken denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen