dinsdag 9 september 2014

Mac 'n Cheese met chorizo en peper!

Oké ik beken, ik heb een zwak pasta's, ik kan het niet helpen...

Sinds enige tijd is dit receptje vaak bij ons op tafel te vinden, ideaal ook als je onverwacht visite krijgt, of net als ik het heerlijk vind je vriezer te vullen met bakjes zodat wanneer je het onverwacht erg druk hebt, geen tijd of geen zin in eten koken, zo huppetee een bakje kunt opwarmen en je heerlijk kunt gaan genieten!!!

Ik had al eens eerder een mac 'n cheese receptje geplaatst, maar deze is nét iets anders... 
De kinderen vinden het ook héérlijk en helpen graag mee!
Eerlijk voor je het weet zegt iedereen straks wanneer je vraagt wat zullen we eten? "Mac and Cheese please!"

Bron foto: dailyunadventuresincooking
Het leuke van dit receptje is ook, dat je kunt variëren met je pasta of ingrediënten. Heb je bijv. wat paprika over, doe erbij! Of broccoli? Huppetee erdoor! Zo word dit receptje een stukje gezonder ;-) Zelf vind ik speltpasta errug lekker, je kunt het dus zo gezond of ongezond maken als je wilt, maar..... 1 ding staat vast.... het is zó lekker!!! 

Allemaal maken dus, huppetee die keuken in, hup hup...

Ingrediënten:

  • 500 gr. Pastaboogjes;
  • 4 el. Boter;
  • 4 el. Bloem;
  • Wat verse nootmuskaat;
  • Zout/Peper naar smaak;
  • 475 ml. lauw warme melk;
  • 200 gr. Pittig geraspte cheddar (texmex cheddar) óf gewone cheddar en 1 pepertje;
  • 50 gr. Parmezaan vers geraspt;
  • Handvol broodkruim;
  • 1 Chorizoworst in plakjes;
  • 2 el. Boter;
  • 1 tl. Uipoeder;
  • 2 tl. Knoflookpoeder;
  • 1 tl. Paprikapoeder;
  • 500 gr. H.o.H. gehakt;
  • 1 Paprika in blokjes;
  • 1 Winterpeen in blokjes;
  • 1 Ui gesnipperd;
  • 1 Courgette in blokjes;
  • (evt. andere groenten die je nog hebt liggen).
Bereiding:

  1. Verwarm je oven voor op 200°C.
  2. Sauté de chorizo in een koekenpan zonder vet of olie en bak deze uit, laat vervolgens op een bord met wat keukenpapier uitlekken.
  3. In dezelfde pan rul je je gehakt, voeg je je ui, paprika, winterpeen courgette en evt. andere groenten toe. Bak dit even rustig door.
  4. Kook ondertussen je macaroni beetgaar (je kunt eigenlijk elke vorm pasta gebruiken ik gebruik vaak van die grote boogjes).
  5. In een grote sauspan op middelhoog vuur, 4 el. boter smelten, voeg vervolgens je bloem toe en bak dit even rustig door.
  6. Terwijl je rustig roert en blijft roeren, voorzichtig je melk toevoegen, kook dit ca. 4/5 minuten goed door. Breng op smaak met peper en zout en wat verse nootmuskaat. Voeg ook je ui, knoflook en paprikapoeder toe. Vervolgens voeg je je geraspte cheddar en iets meer dan de helft van je parmezaan. Blijf roeren tot alle kaas is gesmolten.
  7. In een ingevette ovenschaal voeg je je afgegoten macaroni én gehaktmengsel toe, roer dit goed door elkaar, voeg ook je chorizo toe. Wanneer dit allemaal goed gemengd is, roer je je kaassaus erdoor, zorg dat alles goed verdeeld is.
  8. Op de bovenkant van je ovenschotel wat broodkruim strooien en je overgebleven parmezaanse kaas. Snijd kleine klontjes boter en verspreid die hier vervolgens weer over.
  9. Zet je mac 'n cheese voor 25 min. in de oven of tot deze goudgeel en bubbelend is!
- Eet Smakelijk ennuhhh pssssttttt eet je vingers er niet bij op!!!! -

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen