maandag 20 oktober 2014

Breekbrood met kaneelsuiker!

Waar ik van houd?

- Herfst;
- De geur van "iets" met kaneel in de oven, waardoor het hele huis heerlijk ruikt;
- Iets lekkers bakken op een regenachtige dag;
- Ontbijten met iets zoets (bloos);
- Iets zelf gebakken bij een mok thee;
- Een makkelijk maar lekker recept, 1,2,3 op tafel;
- Mijn keuken volgestouwd met apparaten en er eigenlijk geen nodig hebben;

Kort samengevat, is dít het receptje wat dit allemaal behelst!

Bron foto: nsmbl.nl
Het doet een beetje denken aan wentelteefjes, maar het is het niet, het doet mij meer aan een platte cinnamon roll denken en laten we daar nu in huize Eekma helemaal verzot op zijn, zéker in deze tijd van het jaar!

Het is een heerlijk vlug en makkelijk receptje wat iedereen uit zijn mouw kan schudden en iedereen zeker zou moeten maken, al is het alleen maar voor de ove(n)rheerlijke geur wat zich door je huis verspreid.... 

Ingrediënten:

 • 500 gr. Bloem;
 • 200 gr. Suiker;
 • 1 Zakje Vanille Suiker (of 8 gr.);
 • 1 Zakje Droge Gist (of 7 gr.);
 • ½ tl. Zout;
 • 150 ml. Melk;
 • 150 gr. + een beetje zachte boter;
 • 2 Eieren;
 • 2 tl. Kaneelpoeder.
En een cakeblik van ca. 30 cm. lang.

Zo gaan we te werk:

 1. Meng 500 gr. bloem, 50 gr. suiker, de vanillesuiker, de gist en het zout. Verwarm de melk lauwwarm en smelt er 50 gr. boter in. Voeg de melk en de eieren toe aan het bloemmengsel. Kneed ca. 8 minuten met een mixer. Laat dan afgedekt op een warme plek ca. 1 uur rijzen.
 2. Vet een bakblik in. Meng 150 gr. suiker met het kaneelpoeder. Kneed het deegje nogmaals kort door en rol het uit in een mooie plak in de vorm van een rechthoek, komt niet zo heel precies.
 3. Bestrijk je uitgerolde deeg met 100 gr. boter en bestrooi met de kaneelsuiker. Snij nu het deeg in vierkante plakken, zo breed als in je cakeblik past. Stapel de plakken op elkaar en zet in je bakblik. Het makkelijkst vond ik om dit rechtop te doen, per 4/5 plakken, herhaal tot al je plakken op zijn. De ene plak mag best iets groter/hoger zijn dan de ander, dat geeft straks een mooi effect na het bakken.
 4. Laat afgedekt nog ca. 30 min. rijzen.
 5. Verwarm je oventje voor op 150°C. Bak het brood in ca. 30/40 minuten. Neem het brood uit de oven en laat ca. 30 min. in de vorm afkoelen. Stort voorzichtig en dan opdienen maar!
Bron foto: nsmbl.nl

- Eet Smakelijk -


Geen opmerkingen:

Een reactie posten