Gnocchi met ragù van tomaat, worst en venkelzaad! haha
Bron foto: Nicole Watermann |
#Gnotsie
#Gnokkie
Wat maak jij ervan? (laat in een comment achter ;-)
Ik heb het allemaal gehoord en er vreselijk om gelachen, maar het is Njokkie zoals je het uitspreekt een echt onder gewaardeerd italiaans verukkelijke pasta!
Bij ons thuis staat de italiaanse keuken echt met stip op nr. 1 en dit receptje maak ik steevast als we Gnocchi eten, super simpel en zó lekker!!!!
Benodigdheden:
- 6 Saucijsjes met een twist, italiaans gekruid, provenciaalse, pittige, maakt niet uit maar die!;
- 6 el. Olijfolie;
- 3 teentjes knoflook;
- Zout en versgemalen peper;
- 1 Ui, fijngesnipperd;
- 1 el. Venkelzaad;
- 2 Laurierblaadjes;
- 125 ml. Rode Wijn;
- 400 gr. Pruimtomaten in blik;
- 1 Blikje tomatenpuree (liefst de pittige variant);
- 1 Chilipepertje;
- 1 Pakje kant-en-klare Gnocchi (in supermarkt vaak vacuum verpakt onder de schappen met italiaanse waren);
- Versgeraspte Parmezaanse kaas.
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Haal intussen de worst uit het vel en hak het, zodat het uit elkaar valt.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoglook met ozut en peper in 2 min. licht goudkleurig. Doe de ui erbij en bak die in een paar minuten glazig. Roer het venkelzaad en de laurierblaadjes erdoor. Doe het vlees in de pan en bak het in 6-7 min. gaar. Roer telkens goed om om het gehakt rul te bakken. Als er veel vet uit het vlees loopt, schuim je dat af, wat vet is overigens niet erg hoor, maar dat is net wat je lekker vindt.
Voeg de wijn toe en laat die een paar minuten inkoken. Roer dan de tomaten en de puree erdoor en laat de ragù 10 min. sudderen. Meestal proef ik dan eventjes of het gebeuren niet zuur is, anders beetje suiker toevoegen.
Kook de Gnocchi in het kokende water, blijf erbij, want zodra ze naar boven komen drijven, zijn ze gaar!!! Dit is meestal al na halve minuut! Laat ze uitlekken en roer ze voorzichtig door de ragù.
Serveer met Parmezaanse Kaas!
-Mangiare-
Geen opmerkingen:
Een reactie posten