Bron foto: Albert Heijn |
Wat ik nog leuker vind is om dit op een regenachtige zondag (of eigenlijk maakt niet uit wat voor dag) dit met de kinderen te gaan maken!
Super simpel en snel effect zeg maar!
Dit is mijn (en misschien ook die van jullie) manier:
- 1 ui gesnipperd;
- 2 teentjes knoflook (geperst);
- 1 rode peper super fijn gesneden;
- 4 grote eetlepels échte pindakaas;
- flink wat ketjap;
- 2 tl. Sambal;
- 4 el. citroensap;
- 2 tl. bruine suiker;
- 1 tl. djahé (gember);
- 1 tl. djintan (komijn);
- 2 tl. ketoembar (koriander)
- Melk/Kokosmelk naar smaak.
Ui en knoflook glazig bakken, dan de pan van het vuur.
Overige ingrediënten er doorheen doen, (behalve de melk) weer op het vuur zetten en rustig door elkaar roeren.
Dan beetje bij beetje de melk erbij roeren, totdat het de juiste consistentie heeft, ik gebruik meestal kokosmelk en halfvol door elkaar.
Eet smakelijk! Lekker bij de saté of gehaktbal of, of, of...... waar eet jij het mee?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten