Dit is zo'n receptje...
Bron foto: Allerhande |
Zeker proberen je zult niet teleurgesteld worden!
Ingrediënten voor ca. 18 stukjes:
- 150 gr. boter op kamertemperatuur;
- 225 gr. witte basterdsuiker;
- 3 eieren;
- 2 citroenen, schoongeboend;
- 1 beker crème fraîche (200 ml.);
- 1 tl. bakpoeder;
- 170 gr. Griesmeel;
- 130 gr. Bloem;
- ½ pot bosbessenjam ( à 450 gr.);
- Ovenschaal 34x23 cm. ingevet en bekleed met bakpapier.
- Verwarm je oven voor op 180°C doe de boter en suiker in een grote kom en klop dit door. Mix 1 voor 1 de eitjes erdoor. Rasp de schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Roer het rasp en het sap, de crème fraîche en bakpoeder door het beslag. Spatel vervolgens de griesmeel en de bloem er voorzichtig door.
- Verdeel het beslag over de ovenschaal. Roer de jam in een kommetje los met wat heet water en verdeel dit over je beslag. Maak een marmerpatroon door met de achterkant van een theelepeltje door de jam en beslag te halen.
- Bak de cake in ca. 40 minuten in het midden van de oven gaar. Controleer bij ca. 35 min. eventjes.
- Voor het serveren jezelf in de hand houden en het minstens 2 uur laten afkoelen!
- Snijd in gelijke stukken en serveer!
-Eet smakelijk-
Geen opmerkingen:
Een reactie posten