maandag 4 november 2013

Cinnamon Brood!

Na het grote succes van de cinnamonrolls receptje eerder hier op mijn blog, hierbij een receptje wat even zo lekker is! 


Bron foto: The Pioneer Woman


Eerlijk, ik ben gék op dit brood! De geur, de fluffy structuur van het brood, de zoete rozijntjes, whaaaa... 
Het is véél makkelijker om te maken en het effect is net zo WAUW als cinnamonrolls!

Ik zeg, gewoon maken! Je weet echt niet wat je anders misloopt. 

Dus voor iedereen die al dol was op het receptje van de cinnamonrolls, hierbij het receptje van het Cinnamon Brood!


Bron Foto: The Pioneer Woman


Ingrediënten:

Voor het brood:

  • 1 Zakje instant gist;
  • 2 Theelepels Zout;
  • 2 Eetlepels Suiker;
  • 3 Eetlepels Plantaardige Boter gesmolten (ik gebruikte zeeuws meisje);
  • 300 ml. Lauwwarm water;
  • 1 Ei;
  • 500 gr. Bloem;
  • 30 gr. Melkpoeder (Elk van campina, oa. verkrijgbaar bij Albert Heijn bij de houdbare melk);
Voor de vulling:
  • 50 gr. Suiker;
  • 2 Eetlepels Kaneel;
  • Rozijnen naar smaak.
  • 1 Eetlepel gesmolten boter.

Bereidwijze:


  1. Meng al je droge ingrediënten samen in een kom, meng in het lauwwarme water een beetje van je suiker en de gist en zet dit even aan de kant. Wanneer je ziet dat je gist begint te werken, voeg dan je gistmengsel in je kom met droge ingrediënten en voeg je ei en boter toe.
  2. Meng dit tot een mooi samenhangend en soepel deegje.
  3. Laat je deeg in een ingevette kom afgedekt met plastic minstens 2 uur rijzen op een tochtvrije warme plek, ik zet mijn deegjes vaak te rusten in de magnetron, weliswaar niet aan, maar daar tocht het niet en rijst het mooi.
  4. Wanneer je deegje in volume is verdubbeld, rol dit dan op een bebloemd werkplek uit tot een mooie rechthoekige vorm en besmeer dit met je eetlepel gesmolten boter.
  5. Meng je suiker en kaneel en verspreid dit over je héle deeg vergeet de hoekjes vooral niet, strooi er verder ook rozijnen of krenten op naar smaak.
  6. Rol heel strak je deeg vanaf de korte kant op en doe dit in een ingevet groot bakblik, ikzelf gebruik het liefst de broodbakblik van de Action, ideaal en altijd mooi resultaat!
  7. Dek je bakblik af met een schone theedoek en zet weer op een tochtvrij plekje totdat je deegje ca. 1cm boven je bakblik uitkomt, meestal zo'n 1 á 1,5 uur.
  8. Bestrijk je brood héél voorzichtig met eggwash (ei met wat melk) en verwarm ondertussen je oven voor op 180°C.
  9. Bak je brood af in ca. 40 minuten, houd je brood goed in de gaten, wanneer je denkt dat je brood mooi egaal bruin is geworden, dek dan je brood af met aluminiumfolie zodat je brood wel verder gaart, maar je brood niet verbrand!
  10. Laat je brood volledig afkoelen op een rooster voordat je er stukken van gaat snijden!
Echt neem de tijd om dit brood te maken bijv. zaterdagavond, zodat je de ultieme heerlijkheid hebt voor bij het zondags ontbijtje! Iedereen zou dit recept in zijn receptenboek en repertoire moeten hebben, want écht dit is een hit!

Bron foto: Cookistry

- Eet Smakelijk -

1 opmerking: