maandag 4 november 2013

Lasagne met pompoen en ricotta!

Herfst het is toch écht samen met de winter mijn favoriete seizoen! De kleuren van de bomen, de geur als je door het boos dwaalt, de regenachtige zondagen, kaarsjes 's avonds aan, pantoffeltjes aan, stoofpotjes op het vuur, lekkere cake in de oven, ja hoor ja....

Ik vergeet gemakshalve maar even hoe je net gestyled kapsel met windkracht woei en door de regen binnen 3 seconde verknoeid is, die vreselijke regenjassen aan de kapstok, kids die een wak in je bril bezorgen door een plots openklappende paraplu en doorweekte kleren op weg naar je werk....

Goed! Maar waar je daarna wél zin in hebt en vrolijk van word is van onderstaande!!!


Bron foto: Allerhande

Ik kwam dit receptje trouwens toevallig tegen tijdens het boodschappen doen, terwijl ik letterlijk de winkel in werd gewaaid door windkracht storm en ik de bui even moest uit schappen. (net zolang boodschappen doen totdat het weer het weer toelaat om op de fiets de deugden der natuur te doorstaan)... Wel heb ik zelf nog wat ingrediënten toegevoegd.

Ingrediënten:

  • 2 Eetlepels Olijfolie;
  • 1 Rode Paprika in reepjes;
  • 1 Pak Pompoen (450 gr. diepvries) of vers gesneden;
  • 2 Blikken tomatenblokjes;
  • 1 Rode chilipeper fijn gesneden met of zonder zaadjes;
  • 1 Ui gesnipperd;
  • 1 Teentje knoflook;
  • 2 Handen vol doperwten;
  • 200 gr. Verse Spinazie;
  • 1 Bakje ricotta (Galbani 250 gr.);
  • 1 Pak lasagnebladen;
  • 50 gr. Grana Padano (vers geraspt);
  • 1 Eetlepel pijnboompitten
Bereidwijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, ui, chilipeper en rode paprika eventjes aan. Schep de pompoen er voorzichtig door en laat dit ca. 3 min. even staan op middelhoog vuur. Schenk de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook, voeg ook de doperwten toe. Kook je saus ca. 5 min. Voeg de helft van de ricotta toe en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg ook je spinazie nu toe en roer totdat je spinazie geslonken is.
  2. Schep een beetje saus in een ingevette ovenschaal. Dek af met een laag lasagnebladen. Schep hier een beetje tomatensaus op en maak zo met de rest van de lasagnebladen en saus meer lagen. Eindig met een laag saus. Schep de rest van de ricotta in kleine bergjes op de lasagne en rasp of bestrooi dit met Grana Pardano en je pijnboompitten en evt. peper naar smaak.
  3. Bak de lasagne in de oven in ca. 30 minuten bruin en gaar!
Voor het serveren wat verse basilicum blaadjes op je lasagne, hmmmm....

- Eet smakelijk - 


2 opmerkingen:

  1. Ik heb je genomineerd voor de Liebster award! Check: http://kleurrijketen.blogspot.nl/2013/11/liebster-award-genomineerd-1.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. WHAAAAAA, woei woei woei! Wat super gaaf!!! Onwijs bedankt! *danst een rondje om de tafel* ik ga meteen kijken! Echt super bedankt!

      Verwijderen