zondag 29 december 2013

Happy New Year!!! Appelbeignets uit de frituur met amandelspijs!

Middels deze weg wil ik ál mijn volgers en mensen die dit lezen een ontzettend mooi, gezond en spetterend nieuw jaar wensen! Dat 2014 maar vol mag staan aan bakplezier (goed voornemen hint, hint)...



Op oudjaarsdag is het bij ons in huis traditie om met de kinderen (yep alle 4 stuks) oliebollen te bakken, voor opa en oma, stiekem 1 proeven want het is best koud in het hok waar de frituur staat, voor buren iedereen die langs komt lopen op deze dag gezellig met de radio op top2000 en frituren maar!

Naast oliebollen zijn appelbeignets écht een hit hier, nog meer als oliebollen bijna en familie tot ver buiten onze woonplaats komen speciaal naar hier om ze op te pikken (of is dat omdat we zó vreselijk gezellig en leuk en ..... zijn? hahahaha) anyway, tijd om het receptje hier te plaatsen, ik bedoel oliebollen kennen we allemaal en oliebollen met appel ook, maar appelbeignets, die super krokant, fris en zoetig zijn! DIE moeten we hebben! Mee eens? Lees vlug verder...





Ingrediënten:


  • 2 pakjes diepvries bladerdeeg (gebruik uitsluitend koopmans voor deze beignets, deze bevatten minder water, méér lagen boter en deeg en zijn echt veel lekkerder!!!!);
  • 3-4 Middelgrote Goudreinetten;
  • Bloem om te bestuiven van je aanrecht;
  • Busje kaneelsuiker;
  • Pakje Dr. Oetker Amandelspijs;
  • Zonnebloemolie om in te frituren.
Plan de c(h)ampagne:

  1. Laat je bladerdeeg ontdooien (maar zó lang dat ze niet meer breken omdat ze te bevroren zijn maar net genoeg ontdooid zijn om mee te werken). Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd elke appel in 4 dikke plakken (overige stukjes zijn om te snoepen);
  2. Bebloem je aanrechtblad en gebruik wat bloem om het bladerdeeg evt. minder plakkerig te maken. Steek uit elke plak bladerdeeg een cirkel met doorsnede van ca. 10 centimeter. Bestrijk een cirkel met water, leg er een plak appel op aan beide zijden door de kaneelsuiker gehaald*. In het midden van je appel in het gaatje van de klokhuis, stop je een stukje amandelspijs, een theelepel ofzo. Leg hier een tweede cirkel bladerdeeg op en druk de randen goed aan, evt. met een vork zodat je een mooi motiefje krijgt.
  3. Frituur je beignets in olie van 180°C in 6 min. bruin, keer halverwege. Haal de beignets uit het vet, laat even uitlekken op keukenpapier en als ze nog super heet zijn, meteen door de kaneelsuiker halen (leg daarvoor wat suiker op een bord).
* Zorg dat er geen suiker tussen de randen van het bladerdeeg komt. De beignets plakken dan niet goed dicht en zullen open gaan tijdens het frituren!

Geniet ervan en een fijne jaarwisseling allemaal!!!

1 opmerking:

  1. Te gek recept Veroon, en zo makkelijk, dank je wel schat. En natuurlijk ook voor jou en je gezin een fantastische uiteinde en mega gezond en mooi 2014

    BeantwoordenVerwijderen