Bron pinterest |
Ingrediënten:
- 1 tl. Zout;
- 240 ml. Lauw-warm water (45°C);
- 50 gr. Suiker;
- 80 ml. Zonnebloemolie;
- 2 el. Gist;
- 1 Losgeklopt ei;
- 400 gr. Bloem.
- In de kom van je mixer, meng tesamen je warm water, suiker, olie en gist. Laat dit net zo lang staan tot je gist gaat schuimen.
- Voeg je zout en ei toe aan je mengsel.
- Beetje bij beetje je bloem toevoegen. Het is een plakkerig deegje, maar voeg zoveel bloem toe zodat er er mee te werken valt. Laat dit deegje afgedekt 10 min. rusten.
- Vet een bakplaat in of leg een vel bakpapier op je bakplaat. Verwarm intussen je oven voor op 190°C.
- Maak ca. 16 bollen en leg ze op de bakplaat, laat ze nog wel ca. 20 min. rusten.
- Bak je bolletjes goudbruin in 10 min. (dit verschilt per oven, check na 10 min. of ze je zo bevallen).
Zo ik duik de keuken weer in, want echt zó makkelijk en zó lekker receptje, schreeuwt erom om gemaakt te worden, dus als jullie me missen???
- Bon apetit -
Super recept, dank je wel meis!!!!
BeantwoordenVerwijderen