maandag 20 januari 2014

Chocomoppen - Super simpele snelle en verrukkelijke koekjes!

1x in de zoveel tijd gaan we naar de "molen" in Woudsend, molen "het lam" we halen hier onze meel/bloem/rogge en weet ik allemaal voor ons bakfabriekje (sinds vorig jaar maart, maken we ons eigen brood/baquette's/bolletjes etc. allemaal zelf) het is een écht familie uitje, de kids vinden het geweldig, want je mag meestal ook in de molen kijken, helemaal als het dan waait is dat een feestje, want dan word er vaak ook echt meel gedraaid!

Anyway, in het winkeltje bij de molen hebben ze ook altijd bakmixen, voor appeltaart en molenaarskoeken en ook déze chocomoppen, ze zijn super simpel om zelf te maken en zo klaar, maar zo lekker, de kinderen vinden het prachtig om als verassing voor ons deze koekjes te bakken.



Ik moest dit receptje gewoon met jullie delen! Gewoon omdat ze té leuk zijn om zelf te maken en zeker té lekker! Dus bak je mee???

Voor al mijn frieze lezers, ga aub een keertje kijken bij de molen! Super leuk om eens te zien hoe nu eigenlijk een molen werkt en je van iets als graan, meel/bloem ziet worden! hint hint...

Ingrediënten:

- 205 gr. Amandelschaafsel, cornflakes, rozijnen en chocoladestukjes (ik snijd vaak een stuk reep in stukjes);
- 95 gr. rietsuiker;
-175 gr. Bloem;
- 1 ei;
- 125 gram Boter.

Bereidingswijze:


  1. Klop de boter, suiker en ei door elkaar.
  2. Mix je bloem erdoor tot een mooie massa.
  3. Spatel voorzichtig je cornflakes mengsel door je deegje.
  4. Maak met bijv. een ijscoschep kleine bolletjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Dus de balletjes wat plat.
  5. Bak je koekjes in ca. 20 min. goudbruin op 175/180°C.
Ik hoop dat jullie deze koekjes eens zullen proberen en leuker de molen eens een bezoekje brengen! 

- Geniet ervan -

1 opmerking: