vrijdag 10 januari 2014

Groene bonen/boontjes casserole/stoofpot!

Dit is zo'n ontzettend lekkere variatie op de "gewone" maaltijd met aardappelen en boontjes, met wat nootmuskaat en klontje boter als je écht op chique de tafel dekt.

Ideaal voor de feestdagen maar ook zeker voor een heerlijke zondag na een heerlijke boswandeling, met een zelfgemaakte aardappelpuree of gratin! Hmmm.... Of doe 's gek vanavond!!!



Bron foto: silk.com
Ingrediënten:


  • 750 gr. Groene boontjes getopt en gewassen;
  • 4 dikke plakken Bacon in stukjes;
  • 1 Ui gesnipperd;
  • 3 Teentjes knoflook gesnipperd;
  • 2 el. Roomboter (ongezouten);
  • 2 el. Bloem;
  • 300 gr. Kastanje champignons in plakjes;
  • 300 ml. Kippenbouillon;
  • 60 ml. Ongeslagen Slagroom;
  • 1 Koffiekopje versgeraspte parmezaanse kaas;
  • Huisgemaakte gefrituurde ui-ringen;
  • 2 tl. Verse tijm;
  • Zout en peper naar smaak.
Hoe te werk?

  1. Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
  2. Voeg je boontjes toe en kook ze voor 3/4 minuten. Spoel ze daarna af met koud water in een zeef en zet eventjes apart.
  3. Bak in een ruime koekenpan je bacon aan, totdat deze lekker krokant is. Als ze naar wens gebakken zijn, leg ze dan op een bord met wat keukenpapier even aan de kant.
  4. Op 1 eetlepel na ál het uitgebakken vet van de bacon uit de pan verwijderen. Voeg samen met de boter de uien, champignons en knoflook op middelhoog vuur en bak dit voor ca. 8 minuten. Voeg je bloem toe en kook nog zeker 2 minuten goed door.
  5. Voeg je bouillon, tijm, zout en peper toe en kook nog voor ca. 5 min. op middelhoog tot laag vuur goed door.
  6. Voeg je boontjes en room toe en laat dit nog eventjes 5 minuten doorpruttelen.
  7. Roer voorzichtig je parmezaanse kaas door je mengsel en serveer in een mooie schaal met bovenop je huisgemaakte gefrituurde ui-ringen (check het recept hier op Miss Baksel).
En dan genieten met hoofdletter G! 

 -Eet smakelijk -






Bron recept Laura Vitale

Geen opmerkingen:

Een reactie posten