Het 1e receptje van het nieuwe jaar, jeetje gewoon alweer 2014 kunnen jullie het je voorstellen?
Vandaag heb ik voor jullie een tomaten-room-soepje zónder room! Huh? Hoe kan dat nu hoor ik jullie denken? Wel.... dat komt omdat we de soep door de blender gaan halen!!! Het soepje zal zó romig zijn en dat zonder room toe te hebben gevoegd! Hoe verantwoord? Heeel erg 2014 en vooral januari goede voornemens proof!
all day i dream about food |
- 1,3 kg. Verse tomaten (roma) gehalveerd;
- 2 grote Sjalotten gehalveerd;
- 5 teentjes Knoflook (kleine);
- Handvol verse basillicum met steeltjes;
- 1el. Balsamico azijn;
- 1 tl. Suiker;
- 2 tl. Gedroogde Oregano;
- Snuf peper/chili vlokken;
- 4 el. Olijfolie (om in te bakken);
- Zout en peper;
- ca. 240 ml. Groentebouillon voor naderhand na de oven en het blenden.
Hoe te werk:
- Verwarm je oven voor op 220°C
- In een ruime lasagneschaal, al je groente en kruiden en overige ingrediënten toevoegen en eventjes goed door elkaar mengen.
- Rooster je tomaten/groente mengsel voor ca. 75 min. en hussel af en toe even door.
- Laat alles afkoelen tot kamertemperatuur.
- Met je blender alles tot een romige massa blenden. (Mocht je geen blender hebben, dan kan een staafmixer ook, maar zeef daarna je massa wel voordat je hem in een pan giet!!! Met de blender hoeft dat niet).
- Giet je massa in een soeppan en breng langzaam aan de kook. Voeg net zoveel bouillon toe als je lekker vind. Houd je van dikke soep dan voeg je minder toe dan als je van een lopende soep houd.
- Houd voor het maken van je bouillon wel de verhouding aan die ervoor staat 1 liter kokend water staat meestal voor 1 blokje.
- Proef of er evt. zout en peper toegevoegd moet worden.
- Serveer met en lekker "grilled cheese" een dot creme fraîche en wat verse peterselie.
- Eet smakelijk -
Geen opmerkingen:
Een reactie posten