woensdag 26 maart 2014

De toetjes der toetjes.... Crème Brûlée!!

Ok, jullie moeten het met me eens zijn....

Het toetje der toetjes is toch wel een heerlijke crème brûlée?

Het romige en het krokante, het zoete het rijke gewoon een compleet plaatje toch?
En wat nog leuker is en lekkerder....  om dit koningstoetje zelf te maken, EERLIJK! Niks moeilijks aan...

Bron foto: foodlovercentral

Natuurlijk kun je aan de slag met kant en klare doosjes waar je alleen water aan hoeft toe te voegen, of de versie die je moet koken, maar kom op.... Dat is niet de "real deal"!

Lees vooral verder hoe je zelf heel gemakkelijk maar vooral super lekker ZELLUF crème brûlée kunt maken!

Dit zijn de ingrediënten:


  • 3 x Eigeel;
  • 50 gr. Kristalsuiker;
  • 350 ml. Slagroom (niet geslagen);
  • 1 tl. Vanille (vers);
  • Rasp van een ½ sinaasappel (schoongeboend);
  • Snufje zout (om de smaken extra diepte te geven);
  • Rietsuiker voor het krokante laagje;
  • Verse aardbeien of bosbessen als garnering, dit hoeft niet maar net wat jezelf lekker vind.
Zo gaan we te werk:

  1. Verwarm je oven voor op 150ºC.
  2. In een steelpannetje op zacht vuur, langzaam je slagroom opwarmen NIET, ik herhaal NIET koken!!!
  3. Mix tezamen met je mixer, het eigeel, suiker en vanille in een kom. Giet voorzichtig je slagroom toe op de laagste stand van je mixer. Voeg ook de schil van de sinaasappel en je zout toe.
  4. Verdeel je mengsel over je schaaltjes en zet ze in een diepe bakblik of lasagneschaal of ovenschaal, in elk geval iets met hoge randen.
  5. Giet tot halverwege je schaaltjes met crème brûlée, kokend water in de ovenschaal of, of.
  6. Plaats in de oven voor ca. 35/45 min.
  7. Wanneer afgekoeld, bestrooien met rietsuiker en mooi laagje branden met crème brûlée brander (action, xenos).
Bron foto: Cooking France
Een gegarandeerde hit als afsluiting van élke maaltijd en zoals jullie hebben kunnen lezen, helemaaaaal niet moeilijk! Zet 'm op, laat vooral weten in een comment of jullie ook aan de slag gaan...


- Bon Apetit -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten