"lekker snel" kwam ik dit receptje tegen. Het stond in de koken & geniet van april dit jaar.
Ik moest dit proberen, zou het lekker zijn?
Ingrediënten:
- 500 gr. + een beetje bloem;
- 50-75 gr. Suiker;
- 1 zakje Vanillesuiker (8gr.);
- Zout;
- 250 ml. + 2 el. Melk (ik gebruikte halfvolle);
- 16 gr. Droge gist;
- 75 gr. Zachte boter;
- 1 Ei;
- 1 Ei-dooier;
- 3 el. Parelsuiker.
Zo gaan we te werk:
- Meng de bloem, de suiker, de vanillesuiker en een snuf zout met je mixer. Op lage stand.
- Verwarm je 250 ml. melk tot deze lauw-warm is. Besprenkel hierin je gist en laat eventjes staan. Snijd je boter in blokjes en doe deze voorzichtig bij je bloemmengsel. Voeg ook je ei toe. Wanneer je gist goed werkt in je melk, voeg je dit ook toe aan je bloemmengsel. Kneed dit zeker 5 min. goed door met de kneedhaak op je mixer. Dek vervolgens je kom goed af en zet je kom te rusten. Ikzelf zet deze altijd in de magnetron, die natuurlijk niet aan staat. Laat staan tot verdubbeld in volume, ca. 45 min.
- Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad nog een keer met de hand goed door. Verdeel in 3 stukken. Vorm ieder stuk tot een stengel en leg deze naast elkaar. (ca. 40 cm. lang elk). De uiteinden tegen elkaar aandrukken en beginnen met vlechten. Leg vervolgens je brood voorzichtig op een bakplaat met bakpapier. Laat opnieuw rusten, zo 30 min.
- Verwarm je oven voor op (elektrisch 200°C, Hetelucht 175°C en Gas stand 3).
- Klop je eidooier los en voeg daar 2 el. melk bij. Bestrijk je brood met dit mengsel en strooi hier vervolgens de parelsuiker over.
- Bak je paasbrood in 35 min. goudbruin.
- Laat afkoelen op een rooster voor serveren.
Bron foto: Meersmaak |
Heerlijk met wat boter, echt een aanrader op je paastafel bij het ontbijt, of brunch. Of gewoon op een regenachtige zondag of wanneer de zon schijnt buiten aan de tuintafel!!! Gewoon maken, want het is echt de moeite waard en het ziet eruit alsof je er úren voor aan het ploegen en zweten bent geweest!
Tip van de week dus! MAKEN! Ik houd je eraan ;)
- Eet smakelijk -
Geen opmerkingen:
Een reactie posten