Een broodje bij de soep, het is zo Hollands hé?
Hier in huize Eekma net zo, hoewel we wel vaak variëren, met bijv. een stuk stokbrood of met een stuk focaccia of geroosterd brood of gewoon een stukje bruin of wit of spelt....
Anyway, nu we vaker buiten eten zocht ik iets wat makkelijker buiten op tafel neerzet ipv een bakplaat wat gloeiend heet is en zodoende kwam ik op dit receptje terecht...
Focaccia Broodjes!!!!
En owwwwww mensen ze zijn zó lekker!
Serieus?
Meen je dat nou?
Hou 's op!
Eerlijk waar! En leuker nog, ook nog eens super makkelijk om te maken, handig om mee te nemen en ideaal om in te vriezen!
Focaccia Broodjes!!!!
Bron foto: google |
Serieus?
Meen je dat nou?
Hou 's op!
Eerlijk waar! En leuker nog, ook nog eens super makkelijk om te maken, handig om mee te nemen en ideaal om in te vriezen!
Wat heb je nodig voor deze luchtige, maar hartige broodjes?
Ingrediënten:
- 500 gr. Pizzadeeg zelfgemaakt óf zelf gekocht ;-) (kijk voor een pizzadeeg recept van Miss Baksel hier);
- 3 Teentjes knoflook geraspt;
- 3 el. Olijfolie;
- Zout/Peper;
- Rozemarijn gedroogd;
- 3 Uien in ringen en licht aangebakken/aangefruit met wat basterdsuiker voor karamelliseren.
- Voeg je olie én knoflookrasp samen;
- Verdeel je deeg in 4 punten (voor grote broodjes) of in 8 punten afhankelijk hoe groot je je broodjes wilt maken.
- Kwast je broodjes in met je knoflookolie;
- Strooi wat peper/zout/rozemarijn over je bolletjes;
- Laat je bolletjes nu afgedekt een uurtje rusten;
- Bak intussen je ui-ringen licht glazig met wat basterdsuiker en snufje zout, laat dit vervolgens afkoelen.
- Verwarm je oven voor op 200°C.
- Verdeel je ui mengsel over je broodjes en bak je broodjes in ca. 15 min. goudbruin.
Variatie Tip:
Je kunt ook peperoni en mozzarella door je deegje doen verder en ga dan verder met stap 1, je kunt i.p.v. ui ook cherry tomaatjes als topping toevoegen.
De wereld is jou'n augurk! (ipv oester) Je kunt alle kanten op met dit receptje, ook lekker is nog wat parmezaan door het deegje en als topping toe te voegen!
Laat vooral jou'n variatie weten! Ik ben benieuwd wat jullie ermee maken.
- Eet Smakelijk -
Geen opmerkingen:
Een reactie posten