maandag 16 september 2013

Muesli Repen

Omdat ik er zó ontzettend veel vragen over krijg, hierbij het recept van zelfgemaakte muesli-repen!
Super simpel, in een handomdraai de lekkerste muesli reepjes voor mee naar school of onderweg...

Bron foto: butterbaking


Ingrediënten:

-2 el. gewone keukenstroop;
-3 el. ahorn siroop (in de supermarkt vaak bij de reform artikelen te vinden);
-30 gr. rietsuiker;
-mespunt kaneel;
-60 gr. boter;
-250 gr. lekkere cruesli/muesli met bijv. gedroogd fruit;
-50 gr. sultana's;

-bakblik + bakpapier.

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakeblik met bakpapier.
2. Schep de suiker, stroop, kaneel en boter in een pannetje en verwarm tot het is gesmolten.
3. Meng de cruesli/muesli en de sultana's erdoor en schep dit vervolgens in het cakeblik, druk het geheel stevig aan met de bolle kant van een eetlepel.
4. Bak in ca. 20-25 minuten tot het heerlijk ruikt, licht gebruind is en hard is geworden.
5. Haal uit de oven en laat zeker wel 20 min. staan tot het volledig is afgekoeld (als je het kunt weerstaan).
6. Haal de muesli/cruesli beslag/deeg/gebeuren voorzichtig uit het bakpapier en snijd met een kartelmes in repen! Verpak ze leuk in bakpapier met lint of touw of "gewoon" in zilverfolie!

Bron foto: sweetpeaskitchen

Ik verkondigde al dat ze heerlijk voor onderweg zijn of mee naar school, maar ze zijn ook niet te versmaden bij een kop thee of tijdens een heerlijk lang ontbijtje op bed bijvoorbeeld!

Eet smakelijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen