donderdag 3 oktober 2013

The Ultimate Chili Con Carne

Owwww Yeah!
Met stip op nr. 1 van chili con carne's, staat deze, echt zo vreselijk lekker!
Het schijnt dat Jamie Oliver hem ook op deze manier maakt ;-) maar ik doe hem nét wat anders... (verschil moet er zijn toch?)

Komen jullie proeven?

bron foto: wikipedia
Benodigdheden:


  • 3 Uien;
  • 4 Teentjes knoflook;
  • Olijfolie om in te bakken;
  • 2 tl. Chiliepoeder;
  • 1 Rode Peper;
  • 1 tl. Komijn;
  • 500 gr. H.o.H. gehakt;
  • Zout en Peper;
  • Zongedroogde tomaten;
  • 2 Blikken tomatenstukjes;
  • Klein bakje Tougé;
  • Glas water;
  • Kaneelstokje;
  • 1 Steranijs;
  • 1000 gr. Kidneybonen.
Als eerste de olijfolie met kruiden, ui etc. bakken, gehakt rullen en op smaak brengen met zout en peper.

De zongedroogde tomaatjes fijn snijden en samen met tomaten, water, kaneel en steranijs eventjes laten sudderen. Proef tussendoor of er meer zout en peper bij moet.

Op het laatst de kidneybonen mee laten pruttelen en ook de tougé daarbij doen, nog heel eventjes laten staan en tadaaaaaaa je heerlijke chili con carne zonder pakje staat klaar om geserveerd te worden!!!

Heerlijk met tortilla chips, turks brood en salade! 

Ook lekker, om ipv alleen kidneybonen verschillende bonen te gebruiken, bruine, zwarte en kidney! Variëer er lustig op los, laat weten mocht het een succes zijn!

-Eet smakelijk-

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen