donderdag 12 december 2013

Knoflook Knopen/Garlic Knots!!!

Owwwwww, ik ben toch zó verzot op dit voorgerechtje bij de Italiaan!

Bron foto: ohboykarincooks
Lange tijd vroegen mijn (v)echtgenoot en ik ons af, dit moeten we toch ook zelf kunnen maken?
En inderdaad, dat kunnen we!

De italiaan maakt deze knoopjes van overgebleven stukjes deeg, maar voor dit receptje heb ik zelf een deegje gemaakt!

Onderstaand receptje is voor 2 pizza's óf voor 2 charge's knoflookknopen, je kunt gerust 1 deel invriezen of de helft maken natuurlijk.

Ingrediënten deeg:


  • 420 gr. Bloem,
  • 2 tl. Zout;
  • 1 tl. Suiker;
  • 2 el. Extra Virgin Olijfolie;
  • 1 Zakje gist;
  • 320 ml. lauw warm water.
Mix alles tezamen en laat dit deegje op een tochtvrije plaats ca. 1 uur rusten!
  1. Verwarm je oven voor op 200°C;
  2. Maak lange repen van je deeg en vervolgens knopen, door tussen je duim en wijsvinger een gedeelte van je strook te houden, dan 2x om je vinger winden en uiteinde doorhalen. Je krijg dan iets wat er ongeveer zo uitziet (maar andere vormpjes of balletjes kunnen ook) kijk onder 3 voor de foto.
  3. Bak ze in ca. 15/20 minuten goudbruin op een ingevette bakblik of met vetvrij bakpapier beklede tray.
Bron foto: merryweathermama


  1. Intussen mix je in een keukenmachine, blender of staafmixer 5 teentjes knoflook met 2 el. verse peterselie en 60 ml. extra virgine olijfolie tot een mooie dressing.
  2. Stop je knoopjes uit de oven onmiddellijk in een grote schaal en giet daarover je knoflookolie, rasp wat Parmezaanse kaas erover.... Klaar!!!

- Genieten met hoofdletter G!!! Ik zeg écht écht maken, super simpel en snel een heerlijk voorgerechtje of snack op tafel bij de borrel of verjaardag! Echt maken hoor!!! -

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen