dinsdag 4 februari 2014

Tortilla's met groente uit de oven!

Onze oudste zoon Dion van inmiddels alweer 10 jaar, is dol op koken, natuurlijk niet uitgebreide stoof en jachtschotels en recepten die moeilijkheidsgraad 5 hebben, maar simpele, vlug klaar receptjes. Zoals deze heerlijke tortilla's!


Bron foto: boodschappen.nl receptje uit 2008


Inmiddels heeft hij een paar kinderkookboeken versleten, kijkt hij dolgraag bij de kookboeken in de bibliotheek en is de computer én tablet vaak bezaait met favorieten en linkjes naar lekkere receptjes, het is dan ook niet gek dat hij later "chef" wil worden, van zijn eigen restaurant! (een mens moet een doel hebben) en fantastische ouders die wij zijn, leggen we de lat heu-le-maaaaal niet hoog, maar minstens 5 sterren moet te doen zijn ;-)

Goed verder naar dít receptje, excuus mensen!

Vorige week verraste onze spetter ons met toch wel zo iets lekkers! Op zulke momenten loop ik over van trots dat begrijpen jullie wel he? Dion had namelijk, tortilla's uit de oven mét groente gemaakt, vooral dat mét groente vond hij zelf zeer bijzonder.... Omdat, zo zegt hij zelf, de meeste kinderen "groente-tarisch" zijn en bang zijn van "vieze-mientjes" ach ja... Ik blijf gewoon trots op onze Maitre Dion!

Ingrediënten:


  • 1 Rode paprika in blokjes;
  • 1/2 Courgette in blokjes;
  • 1 Klein blikje mais;
  • 1 Klein blikje doperwtjes of 2 handenvol uit de vriezer;
  • 2 Tomaten zonder zaadjes in blokjes;
  • 125 gr. Champignons in plakjes;
  • 250 gr. H.o.H. gehakt;
  • 100 gr. Studentenhaver;
  • 4 Tortilla's (kant en klaar);
  • 125 ml. Crème Fraîche;
  • 1 potje Tacosaus;
  • 2 el. Verse bieslook fijn gesneden;
  • 150 gr. geraspte kaas.
Bereidingswijze:

  1. Verwarm je oven voor op 200°C. 
  2. Roer vervolgens al je groente en studentenhaver door elkaar.
  3. Rul in een koekenpannetje je gehakt, bak eventjes kort ook je groenten mee. Breng op smaak met peper en zout matig met kruiden er komt ook nog tacosaus mét kruiden!
  4. Leg de tortilla's naast elkaar en bestrijk ze met wat crème fraîche met wat tacosaus.
  5. Leg je plakken ham in het midden en verdeel je gehakt/groente mengsel erover. 
  6. Schep op elke tortilla 2 eetlepels tacosaus en strooi bieslook erover.
  7. Vouw de zijkanten iets over de vulling en rol de tortilla op.
  8. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en strooi hierover je geraspte kaas.
  9. Bak je tortilla's in 20-25 min. goudbruin en gaar.
  10. Roer je overgebleven crème fraîche en tacosaus door elkaar en serveer dit als dip tip tesamen met je overgebleven groente! 
Als je er nog lekkere kruidenrijst, of gele of notenrijst bij serveert, of doe 's gek, kidneybonen heb je een volledige maaltijd!

- Eet Smakelijk! -

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen