woensdag 2 april 2014

Gezonde Kapsalon!

Echt ik ben zó enthousiast over dit super makkelijke en vooral simpele receptje!

Na een avondje stappen heb je zin in? Precies SHOARMAAAAAAA, je hele lichaam schreeuwt het uit, zeker als je Najib Amhali mag geloven ;-)




Ookal heb je goed gegeten voor je ging stappen, zit je de hele avond drankjes naar binnen te kieperen die samen een calorieën waarde van het complete Mac Donalds concern tesamen hebben, dan nóg heb je zin in zo'n patatje, met vlees en saus en salade en, en, en...

Maar, zo ben ik inmiddels erachter gekomen, nu we kinderen hebben, het stappen niet verder gaat als de wijk rond met de hond, we al in slaap knikkebollen om op het vuurwerk te wachten, kan je lichaam óók om shoarma schreeuwen ná het shoppen!

Mede vanwege de kinderen, wil je als "verantwoorde" ouders natuurlijk niet op een doordeweekse dag zomaar patat op tafel knallen, hoewel dat zeker op zijn tijd moet kunnen! Maar als je dan een dag bent wezen shoppen of gewoon als je zó geen zin meer hebt in eten koken, overweeg dan eens deze versie... Als je lichaam schreeuwt om SHOAAAAARMAAAAA!!!!

Het receptje is geïnspireerd op het receptje van Rudolph van Veen van 24kitchen en lekker en simpel. Maar heb het wel aangepast op mijn manier.

Ingrediënten:

- 500 gr. H.o.H. gehakt;
- 1 Rode Paprika;
- ½ Courgette;
- 1 Ui;
- Paprikapoeder;
- Chilipoeder;
- Olijfolie;
- Takje verse rozemarijn;
- 1 Zakje geraspte kaas;
- 1 Zakje Shoarmakruiden van Verstegen;
- 7 Mega Mindy Aardappelen;
- Zakje IJsbergsla;
- 1 Komkommer;
- 2 Tomaatjes;
- Knoflooksaus.

Hoe gaan we te werk?


  • Schil je aardappelen en maak ze schoon, vervolgens snijd je ze in kleine blokjes, leg je ze op een schone keukendoek om ze goed droog te maken en vervolgens op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel je aardappeltjes met olijfolie, paprikapoeder, chilipoeder en wat zout en hussel alles lekker door en verdeel goed over je bakplaat, het liefst zo plat mogelijk, zo garen je aardappeltjes sneller. Ris ondertussen de blaadjes van de rozemarijn en verdeel ze over je aardappeltjes.

  • Zet je aardappelen in een voorverwarmde oven op 225ºC zo'n 30/35 minuten. Halverwege de baktijd de bakplaat even husselen.
  • In een koekenpan met wat olijfolie je gehakt rullen, verdeel over dit gehakt een half zakje shoarmakruiden, ik (als dochter van een slager) raad écht de variant van Verstegen aan te gebruiken, want die is gewoon verreweg het lekkerst. Meng dit goed door je gehakt en zet dit zachtjes.
  • Snipper je ui en roer dit door je gehaktmengsel, net als je paprika en halve courgette. 
  • Vet in de tussentijd een ovenschaal in.
  • Wanneer je aardappeltjes klaar zijn, verdeel je deze over de bodem van je ovenschaal. Bovenop je aardappels verdeel je je gehaktmengsel en vervolgens het hele oppervlak met geraspte kaas, draai er bovenop nog wat peper, dat zorgt net voor een extra kik.
  • Zet dit nog zo'n 10 minuten terug in de oven tot het kaas gesmolten is.
  • Maak in de tussentijd een salade met komkommer en tomaat en serveer dit bij je kapsalon!


En dan AANVALLUHHHHHHH!

Ik hoop dat jullie er net zo van genoten hebben als wij, zowel wij als de kinderen vonden het heerlijk! 

Duik vooral morgen de keuken in om deze variant te proberen, want het is écht écht verrassend lekker!


- Eet smakelijk -

2 opmerkingen:

  1. Super verona. Deze ga ik proberen in de glutenvrije variant . Thanks

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk Sieta! Veel succes en laat me weten wat jullie ervan vonden!

      Verwijderen