vrijdag 10 januari 2014

Gefrituurde ui-ringen!

Jaja, zoals beloofd mijn receptje voor gefrituurde ui-ringen te serveren bij de boontjes/casserol (zie vorig recept)... Of bij de nasi of op een broodje hamburger! 


Bron foto: foodiebia

Ingrediënten:


  • 1 Grote ui in mooie ringen;
  • 480 ml. Volle melk;
  • 180 gr. Bloem;
  • 1 tl. Paprikapoeder;
  • 2 tl. Uienpoeder;
  • Zout en peper naar smaak
  • Pan met laag sla-olie aan de kook 190°C.
Hoe gaan we te werk:

  1. Snijd de ui in mooie ringen en maak ze los van elkaar. Stop ze in een ruime schaal/kom en giet daarover je melk. Zet dit voor zeker een uurtje aan de kant.
  2. Meng met je handen in een grote ruime kom, je droge ingrediënten. Neem een handvol ui-ringen schud wat melk eraf en gooi in de bloem. Schud daarna het teveel aan bloem van je ringen en doe ze voorzichtig in je hete olie! (denk aub om je vingers, want écht geloof me i tried, dat doet AUW als je je vingers mee frituurt)!!!
  3. Frituur zo lang tot je een krokant en mooi goud/geel gekleurde ui-ring hebt. Schud tussendoor eventjes met je vet zodat je ringen niet blijven plakken en frituur ook niet teveel tegelijk!
  4. Laat je ui-ringen uitlekken op een stuk keukenpapier.
  5. Herhaal tot je uien op zijn!
Eet smakelijk ennuhhhh tussendoor niet teveel snoepen he?




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen