vrijdag 2 mei 2014

Ham/Kaas Croissants!!! (makkelijk)

Jajaja, een "makkelijk" receptje om thuis, helemaal zelluf ham/kaas croissants te maken!

(TIP: van het bladerdeeg wat je misschien hebt overgehouden van de beef wellington receptje eerder hier op mijn site)


Bron foto: letmeeatcake
Hoe leuk is het om op zondagmorgen voor een super lekkere brunch ham/kaas croissants zelf te maken? Niks toch? En nét wat specialer dan gewoon een danerol open te trekken en gewone croissants te maken als je het mij vraagt en écht niet moeilijk!!!

Ingredienten:


 • Bladerdeeg op rol (Albert Heijn verkoopt deze in het koelvak);
 • Ham in plakjes;
 • Kaas in plakjes;
 • Eggwash (geklutst ei met 2 el. water);
 • Handje vol geraspte kaas.
 1. Verwarm je oven voor op 200°C.
 2. Bekleed een bakplaat met bakpapier;
 3. Rol je bladerdeeg net wat meer uit aan alle kanten op een bebloemd aanrecht. Verdeel deze vervolgens in 4 vierkanten en verdeel deze weer in 2 driehoeken, zodat je dus 8 croissantjes kunt maken.
 4. Rek je 3 hoeken van je bladerdeeg zo uit dat het middenste punt ook echt in het midden zit, verdeel dan wat ham en kaas op de onderkant van je bladerdeeg. Rol vanaf hier op naar boven en leg deze met de punt naar beneden op de bakplaat.
 5. Bestrijk je croissants met eggwash en strooi hier vervolgens wat kaas over, evt. kun je ook wat peper er nog overheen strooien of italiaanse kruiden.
 6. Bak je croissants in 10/15 min. af. Keer halverwege de bakplaat zodat de croissants mooi evenredig kleuren.
En that's it! Hoe makkelijk en leuk was dat? Bedankt voor het lezen van dit receptje en tot een volgende keer! Aan de bak mensen! Verras je geliefde, naaste of visite! Maak ze bijv. kleiner voor een verjaardag, maak ze samen met de kids, hoe leuk? Laat me weten wanneer jij ze serveert!

- Eet Smakelijk -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten