donderdag 8 mei 2014

Huisgemaakte Kipnuggets uit de oven!

Ik kan haast niet geloven dat ik dit receptje nog niet gedeeld heb!?

Nou jaaaaaa, zeg! Zo super simpel receptje, onwijs lekker en ideaal voor bij de borrel of? en nog verantwoord ook, want we gebruiken géén frituur, maar een oven en écht aan de smaak doet het niets af, echt vreselijk lekker!

Bron foto: food.com
Super lekker met wat bbq saus of chilisaus. 

Dit heb je nodig:


  • 200 gr. Kipfilet in repen of in hapklare blokjes;
  • 250 ml. Karnemelk (proef je niets van terug);
  • 200 gr. Cornflakes;
  • Zout/peper/paprikapoeder.
Zo ga je te werk:

  1. Doe je kipfilet in de karnemelk samen met wat peper/zout en paprikapoeder en laat dit eventjes staan (ca. een half uurtje) dit zorgt ervoor dat de kipfilet lekker sappig blijft en niet uitdroogt in de oven, misschien heb je geen 250 ml. nodig misschien iets meer, maar zorg ervoor dat je kip onder staat.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Ikzelf maak de cornflakes altijd wat fijn in een druk/sluit zakje en dan met iets zwaars op het zakje slaan, wanneer het wat fijner is op een bord leggen.
  4. Laat je reepjes/blokjes kipfilet wat uitlekken en haal ze door de cornflakes, vervolgens leg je ze netjes op je bakplaat en zet je die in de oven voor ca. 15 minuten.
  5. Serveer met lekker dipsausje en klaar!!!!
Nou super simpel toch? Echt zó gek dat ik dit receptje nog niet gedeeld had, want voor een verjaardag of lekkere vrijdagavond (ipv chipjes) staat het hier nog wel eens op tafel!

De kinderen zijn er hier verzot op! Ze vinden ze zelfs lekkerder dan die van de grote M keten! (altijd leuk te horen) ik hoop dat jullie dit receptje ook eens gaan proberen!? 

Laat je weten wat jij ervan vond?

- Eet Smakelijk -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten